* De virtuele kroeg voor slapelozen

Boekentips, mooie verhalen en gedichten.

Moderators: Oceann, JanWbr

fuutje
Berichten: 2782
Lid geworden op: ma 06 november 2006, 19:05
Locatie: vlak bij Duitsland in het Oosten.

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor fuutje » do 08 december 2011, 16:12

Pfffff, om dit alles te lezen…….
Koffers vol met brieven, met jeugdherinneringen en – liefdes.
Het zal je maar gebeuren. Dat je ze weer tegenkomt :D :D
Tja Spot, toen werden er nog brieven geschreven. Nu niet of nauwelijks meer :traan: .

Ik heb leren schrijven met een kroontjespen die ik telkens moest dopen in het inktpotje in mijn lessenaartje. En Oh wee als je niet netjes binnen de lijntjes schreef!
Toch is mijn liefde voor schrijven in die tijd ontstaan. Gewoon het proces, het letters op papier zien verschijnen. Nu het liefst met mijn Schaeffer vulpen gevuld met turquoise inkt. Helaas gebruik ik deze de laatste tijd niet zo veel meer. Mijn correspondentie is verwater(man)d. Tja dat krijg je als je niet met een Schaeffer schrijft :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Maar goed, ik heb dagboeken volgeschreven en zo nu en dan schrijf ik nog steeds. Vooral als ik mijn gedachten op een rijtje wil hebben. Schrijven helpt mij daarbij. Ik kan dan die warboel in mijn hoofd keurig op een rijtje (A4tje) krijgen. En dat voelt veel lekkerder dan een eind weg typen op mijn laptopje. (Tja, je zult het niet geloven, maar met mijn zwemvliesjes kan ik beter schrijven dat typen Liesbeth :wink: )

Nu, nu ik virtueel dakloos ben en ik in mijn nestje naast de open haard slaap, is de behoefte aan schrijven weer een stuk groter. Er staan allerlei dingen te gebeuren. Een verhuizing is aanstaande. Gelukkig heeft Marcel62 zijn huisje ook verkocht, dus kunnen we op zoek (hoewel, we hebben al gevonden)

Liesbeth, schenk jij de medekroeggangers iets lekkers in? Het is voor de verandering druk hier!
Gezellig :DD
En Liesbeth, wil je ophouden jouw decolleté in Spot’s gezicht te duwen. Die arme jongen is nog maar net terug van zijn sentimental journey. Laat hem toch even, JAAAAAA!!!!!!!!
Ga je mee naar de tuin?
Ik wil graag dat mijn rozen jou ontmoeten...
(Richard Brinsley Sheridan)

Gebruikersavatar
Spot the difference
Berichten: 1496
Lid geworden op: do 10 juli 2003, 16:26

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Spot the difference » do 08 december 2011, 23:07

Da's wel het mooie aan kroegen, je loopt er nog eens oude bekenden tegen. Venus, lang geleden inderdaad. Doet me gelijk denken aan http://www.youtube.com/watch?v=araU0fZj6oQ&ob=av2e. Had de video nog nooit gezien, maar wat een toepasselijke intro bij de laatste kroeggesprekken. Hopelijk gaat alles goed met je, draait je leven in de goede richtingen? Liesbeth, geef Venus eens een koffie met iets sterk in, dat maakt de tongen wat los.

Fuutje, jij heb die inktpotjes nog gebruikt, ik heb ze nog werkloos weten zitten in de lessenaartjes. Maar we waren al wel het moderne tijdperk der inktvulpatronen binnengetreden. :mrgreen: . Maareuh, wil je Liesbeth niet op slechte gedachten brengen? Er is niets mis mee als iemand met juwelen zijn waar onder de neus van een kenner duwt. 8)

Elfri, lieve Elfri, wat bulk jij toch van de liefde in al wat je schrijft naar wie je je ook richt. Je bent een vrouw naar mijn hart, wist je dat? Natuurlijk. :kiss:

Over je versmeltingsfantasie van nu en toen, ik ga ervan uit dat je weet dat ik niet meer bij dat meisje ben van toen? Het zou dus niet gaan over een doorleefde relatie terugtillen naar nieuwe, verliefde gevoelens. Het zou gaan over opnieuw vlinders voor een vroeger liefje voelen. Zou misschien niet zo'n goede evolutie zijn, in het geval van een niet zo polygaam gezinde eega.

Alleszins, ik kreeg wel een warm gevoel bij het teruglezen, en dan heb ik het niet over een lokale gloed van het bloed. :mrgreen:. Het brengt je terug naar een periode die net weer wat anders was dan andere tijden, met gevoelens en indrukken die getattoeëerd zijn in dat deel van je persoonlijke geschiedenis. Maar het is wel een interessante denkpiste, de twee destijds kalverliefden, nu opnieuw elkaars blikken aftasten.

Elfri, ik wil ook wel eens voelen wat het is om jou te zijn, en niet alleen om mijn zelfbetastingsvermogen te kunnen verdiepen. Kunnen we niet even wisselen?

Liesbeth, drinks are on the house. Of nee, ik bedoel, geef je een rondje op mijn kosten? Ik ga vandaag voor een rode Carmenère, is die fles al open daar?

sehnsucht
Berichten: 1141
Lid geworden op: do 18 oktober 2007, 21:00
Locatie: aan de kust

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor sehnsucht » vr 09 december 2011, 4:04

Wat een gezelligheid. Ik zie dat Liesbeth de schater- en glimlachjes weer heel leuk in de ecologisch verantwoorde boom heeft gehangen, maar eigenlijk vooral oog heeft voor de endorfine inname der clientèle.
Weer zo'n Droste effect.
A rose is a rose is a rose; doe mij nog maar een choco, hoe heerlijk de Carmenère ook.

Rose is a rose is a rose is a rose
Loveliness extreme.
Extra gaiters,
Loveliness extreme.
Sweetest ice-cream.
Pages ages page ages page ages.

Gertrude Stein.


Wat mij betreft is alles met een baard oud, hoe hip Kluun ook denkt te zijn. (de lul).

Elfri.... misdraag jij je gerust wellustig. (waarom vraag je dat in vredesnaam aan mij? Ik ben van god noch gebod!)

En nog eens wat: Liesbeth, (ouwehoer) mag ik deze dans van jou?
(Ik zag iemand die ik virtueel kende in het echt op tv.)

Dan neem ik daarna de kortste weg, de mooiste weg,
en ook de snelste weg,
de weg langs afgronden en elegante ruïnes,
de weg langs klaprozen, langs schreeuwende meeuwen-
de weg naar huis.

L'chaim.
Panta rhei.

Mar
Berichten: 1392
Lid geworden op: ma 27 maart 2006, 23:22

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Mar » vr 09 december 2011, 13:05

.
Laatst gewijzigd door Mar op zo 17 maart 2013, 18:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Samen lopen door omstandigheden

Elfri

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Elfri » za 10 december 2011, 22:59

Lieve spot, of menig ander... Wees alsjeblieft niet treurig dat je mij niet bent. Ik heb een lesje gevoelswaarde nodig. Ik heb het nodig te leren dat geven niet zonder ontvangen kan gaan. Zo met de kerst voor de deur kom ik daarin als elk jaar mijn meerdere tegen. Ware het niet zelfs letterlijk.

Echter, hoe mooi is het om de wereld te zien als door de ogen van een kind en dat is wat ik elke dag probeer. Even weg van de volwassen realiteit... Maakt mij dat naief of juist heel geslepen? Het is gewoon ik, iemand die weigert om te geloven dat liefde zich niet zal vermenigvuldigen, hoe ongeloofwaardig dat ook is. Met kerst kan alles.... Lieverds, ik heb er nu al zin in!!

Elfri

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Elfri » do 15 december 2011, 18:05

:)
Lies, Kan je mij een kommetje fijne kippensoep inschenken?
Een beetje grieperig kom ik de bank al 3 dagen niet af. Zo fijn dat je het teiltje hebt uitgesopt en me kopjes thee kwam brengen. Vandaag gaat het beter. Slechts spierpijn, hoofdpijn en nog wat zeurend gevoel in het buikje.

Alle kaarsjes zijn aangestoken in ons gezellige café. Eenieder zet zijn/haar eigen mooie boom op versiert in eigen kleuren en smaken. Ik heb wederom voor mijn roze boom gekozen. Wit, roze en een diep donker paars wisselen zich af.

Iets veel wezenlijkers!
Het is de tijd van het jaar voor bezinningen, vol nieuwe gedachten en oude liefdes. Brieven uit het verleden, memorabele mensen en momenten. Maar ook de vooruitblik naar het nieuwe jaar. Vol spannende onbekendheden... nieuwe ontdekkingen kunnen wat eng zijn of juist bijzonder opwindend. Die laatste avond van het jaar is vol emotie van afsluiting, de uren daarna opbouwend naar iets nieuws. Zo ver is het nu nog niet.
We gaan eerst de aanloop naar 2 dagen waarop de wereld even moet stil staan. Waarom vraag ik me elk jaar weer af.. Diepere gedachten daarover blijken elk jaar weer overbodig en worden niet gehoord. En toch, elk jaar wordt het makkelijk en dit jaar loop ik zelfs met een glimlach op mijn gezicht stap voor stap door deze maand heen.

Zo erg is december helemaal niet?! In een warm café met de open haard aan.. kaarsjes die iedereen zacht verlichten, een warm kommetje kippensoep en een juke box die de heerlijke stem van Chris Rea laat horen. Meneer Elfri komt er even bij zitten. Hij heeft sterretjes voor het raam gehangen en wil graag een complimentje :wink:.

Zeg Mar,.. waar gingen die reisgidsen over??? Gaan we met wintersport of toch liever shoppen in New York? In januari is daar altijd grote uitverkoop :D5

sehnsucht
Berichten: 1141
Lid geworden op: do 18 oktober 2007, 21:00
Locatie: aan de kust

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor sehnsucht » vr 16 december 2011, 2:18

'En nooit is hier - vooral nooit is altijd hier'... dat hakt er in, (voor een sehnsucht) prachtig mooi, Mar. Thanks for sharing.

Maar goed. Liesbeth. Aan het eind van de storm.. de kaarsjes branden nog, we zitten droog, het is warm.

Mijn beltegoed is op, bij wijze van spreken, maar in de voering van mijn jas vind ik nog een verkreukeld briefje van 20.

Zelfs in tijden van crisis kan je zomaar een beetje geluk hebben.

En verdomd als het niet waar is, Liesbeth, die kerstster in je haar staat gewoon mooi!
Panta rhei.

Laars
Berichten: 1739
Lid geworden op: za 03 april 2010, 15:49
Locatie: Noorden

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Laars » vr 16 december 2011, 19:53

Boleh boleh...

The further I go the less I know
The less I know


Hee die Liesbeth...
Ze lachen daar veel meer dan wij hier Lies, met afgebroken tanden en soms zwart... Fruitstalletjes met rattenkeutels en trottoirs gemaakt van steentjes afgewisseld met plassen, modder en stukkies beton, geen enkele meter was hetzelfde en daar schuifelen hele kleine ieniemienie bejaarden overheen.
Een gebed is zo gek nog niet, de Salat geeft me stof tot nadenken, ... over stof gesproken het openbaar vervoer met zakken rijst, kippen en kinderen, desnoods bij medepassagiers op schoot, en dan rijden maar, vijf rijen dik staat het verkeer op een tweebaansweg (en geen file!!)..., je kunt de bus laten stoppen en instappen (en gewoon met geld betalen!) en als een lief mevrouwtje teveel rijst bij haar heeft om te dragen rijdt de buschauffeur 'even' om.. File is er niet want iedereen rijdt gewoon door. Gut, wat zijn we dramatisch georganiseerd in Nederland.
Een prachtig land! De geuren, de vrouwen met hun sierlijke hoofddoeken, hun rustige oogopslag.

Op Dubai krijg je dan bijna een shock, en dan ook nog lang wachten, dus vervelen, dus internet, zag ik Heerenveen tegen AZ, zat ik meteen weer met beide voeten in de verkeerde grond, dacht ik nog even op She te kijken, tuurlijk open ik dát topic als eerste, en toen de link.. en toen.. en toen... arabische jurken en niqaabs achter me en in een flits de totaal onverwachtse youpornsite voor me.. hoh?

God Lies, wie is hier aan het houtkloven geweest, allemachtig wat een warmte!
Vuur Lies, hoe maak jij dat? Leuk he, hout verzamelen, overal vandaan, tuurlijk kun je het kopen maar das niet leuk! En dan zagen, hakken en kloven. Tuurlijk, ieder zijn hobby


Doe effe een Bintang Lies, ... ja geef me je pen even, of zal ik een potlood pakken? Dan schrijf je écht, typen voelt anders als je.. als je...

Ja maar... ja maar..., ik weet ut niet, ik durf het bijna niet te lezen, zo... zo intiem en puur..
Dat je dat... dát .. zó lief kunt laten zien, kunt delen..
Het heeft iets heel teers..
Tears? Ja ook Liesbeth, eng wel, ga ik janken van.. door... waarvan en waarom eigenlijk?
Het geven, het heeft ook iets rauws, nergens make-up, het pure, alleen samen of samen alleen...
Ja dat bedoel ik Lies, intiem en zacht en dat alles door haar trui, mohair denk je?
Toe.. pak mijn jas even, dan kan ik zo weg!
Zacht? Ik? Nou... toen hij ..toen hij... als zijn... zijn... dat is verdomde ...eeh...

Laars, liefhebber van Kluun
Onze eerste kus was in de schuur, hij miste mijn mond en raakte de muur.

Elfri

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Elfri » ma 19 december 2011, 2:23

Hej lies,
Zo vroeg in de ochtend of laat op de avond, U mag kiezen, gaat er een glaasje water wel in. Het een goddeloos uur, ik geef het je toe.
Wat er gebeurt is met mijn rozen-als-een-baby-slaap? Pfff zou ik Joost kennen zou ik het hem vragen en dan wist hij het ook niet. Geen idee waarom nu juist IK nu wakker ben.

Het is een productief uur op nog op te zijn hoor. Zo ontdek ik dat niet iedereen fan van Kluun is. Het is een humoristisch artikel waarin er werkelijk geen haar overeind blijft staan van de beste man.
Sorry Laars... ik had eigenlijk voor ogen om juist wat werk van Kluun te vinden en lezen maar raakte afgeleid door dit subliem geschreven stukje dis- werk.

Over dissen gesproken.
dat je voor iemand soms gewoon 'iemand die je kende' kan zijn. Het horen van het nummer maakte dat ik het naar me toe getrokken heb. Een wanstaltige vorm van onerotisch inzicht. Mooier kan ik het niet maken! Wel makkelijker, ik kan je namelijk ook gewoon vergeten. Iets wat ik tot nu toe nog niet (helemaal) heb gedaan. Ik heb (nog) geen blokkades opgeworpen, geen delete knop aangeraakt... ik heb je nog in alle ere laten bestaan waar je tot op heden staat. Maar nu ik er op dit nachtelijke uurtje over nadenk, iets wat ik blijkbaar nog nooit eerder heb gedaan, kan ik je ook gewoon vergeten. Je bent dan slechts nog iemand die ik ooit gekend heb.

Maar meer in mijn stroming past het, om je los te laten en te blijven kijken. Van een steeds groter wordende afstand want stromen doen wij allemaal. Kabbelend in mijn geval edoch heel zeker.

Afijn, Lies het wordt wat frisjes in de kroeg. Stoken we de tent nog 1 keer op of gaan we met een kopje thee de lichten uit doen?
Nog eventjes? Dan gooi ik een nieuw haardblok op het vuur en schuif ik het nestje van Fuut wat dichterbij.
Mooi... Mar nog onderweg van de vakantiebeurs?? dan hoeven we op haar nog niet te rekenen. Laars nog in gedachten in Dubai? Fijn, dan heeft zij het lekker warm.
Sehn, voor jou ligt een nieuwe beltegoedkaart op de bar. Niet voortijdig je kaarsje uitblazen want dan zie je niet waar-ie ligt.

Ik zit hier goed bij het raam Lies! Ik kijk naar buiten of er al sneeuw komt.

Gebruikersavatar
Spot the difference
Berichten: 1496
Lid geworden op: do 10 juli 2003, 16:26

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Spot the difference » ma 19 december 2011, 11:53

Lies, geloof jij in toeval?

Ik wel, hoe groot het ook mag zijn. Want hoeveel groter kan toeval worden dan dit? Sinds gisteren heb ik "Somebody that I used to know" van Gotye al een tiental keer door mijn speaker geknald en ik dacht, ik ga het delen met mijn Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes, ook al omdat ik een beetje trots ben dat de man uit Vlaamse klei is opgetrokken. Ik twijfelde nog tussen "Ik luister nu naar" en "De virtuele kroeg", leek me ook een geschikte plek, gezien de vragenoproepende titel.

Blijkt Elfri in het holst van de nacht met dezelfde tonen in haar hoofd te zitten. En breidde ze er al een stukje aan nog voor ik het nummer hier uitnodigend kon droppen. Elfri, Mar en diverse anderen van Shespot, ik hoop dat jullie voor altijd meer zullen blijven dan slechts iemand waarmee ik de ruimte heb gedeeld. Ik laat niet graag mensen achter die een plekje hebben gekregen, nooit ofte nimmer. :love:

Mar
Berichten: 1392
Lid geworden op: ma 27 maart 2006, 23:22

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Mar » ma 19 december 2011, 12:38

.
Laatst gewijzigd door Mar op zo 17 maart 2013, 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Samen lopen door omstandigheden

Elfri

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Elfri » ma 19 december 2011, 17:50

Ha Lies,
ik hier alleen? Ah dat had ik niet verwacht. Doe maar even een warm kopje koffie want het wordt guur buiten. Zou de sneeuw zich nu doorzetten? Afgelopen nacht ging het niet verder dan 6 natte vlokken. Iets wat ik op een doordeweekse-dag met 1 vinger produceer.. Poeh!
Tijd voor het echte werk hoor. Wij maken het kerst, dan mag kerst wel voor de sneeuw zorgen.

Lieve Spot, zo kan het opeens 2 zielen 1 liedje worden he. De tekst kon niet passender zijn afgelopen nacht en nu lezende dat jij je tot deze tonen hebt laten verleiden maakt ze nog boeiender voor mij... Hoorde je het zinnetje ook?
"you can be addicted to a certain kind of sadness" daar moesten we maar niet in blijven hangen he. Je zal net als ik tijd nodig hebben om los te laten zolang we elkaar maar niet loslaten. Dierbaar mag blijven en dan opeens.. opgelost. :kiss:

Mar, lieve Mar!
Jouw reis is in geen boekje te omvatten. Ik heb er stiekem in gekeken en kon niet stoppen met lezen. Daarom lag je op het verkeerde stapeltje. Opruimen is niet mijn beste eigenschap, dat doet meneer Elfri namelijk altijd voor me. Hij veegt mijn stoepje schoon, legt zijn jas over een plas en zorgt ervoor dat mijn mooie nageltjes niet vies worden.
Als poezenkattekopje met een hoop muizenissen is het wel zo fijn schone nageltjes te hebben tenslotte. Maar uitslaan doe ik ze niet. Ze zijn om zachtjes mee te tikken op een bijzonder melodisch en uiterst puur liedje. Geniet je even met me mee? ((Mar))
groots, zet hem zo hard je kan

sehnsucht
Berichten: 1141
Lid geworden op: do 18 oktober 2007, 21:00
Locatie: aan de kust

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor sehnsucht » di 20 december 2011, 0:26

Ja bijzonder he Lies?
Hadden we al: nooit, daarna niets en nu voeg jij er niemand aan toe. Best knap van iemand die niemand is. :)


Verwachting

Hou op, mijn ziel, 't Heelal te vragen,
Hoe, waarom, wat, en wie gy zijt.
De nevelwolken die u dragen,
En, speelbal van d' onzichtbren tijd,
Door de eindelooze ruimte jagen,
Doorscheemren wel van bliksemslagen
Wier flikkring door de scheuren splijt;
Maar, ziet gy uit naar 't morgendagen,
Die afstand is uw oog te wijd.

Wy hobblen door de mistdampbaren
Naar 't worstlend bruischen van heur vloed,
Onzeker waar we heen vervaren,
In 't buldrend onweêr dat er woedt.
Wy laten de oogen om ons waren;
Maar vruchtloos is dat ijdel staren
Naar 't vonklen van een flaauwen gloed,
Die 't dompig nachtzwerk op deed klaren
Dat afschrik en verdelging broedt.

Dees dichten sluier door te boren
Hangt aan geen sterfelijke macht.
In helsche duisternis verloren,
Geteeld tot broedsel van de nacht,
Gedoemd, in dezen damp te smooren,
Waartoe een donkren trek te hooren
Die naar 't ontwijkend daglicht tracht?
De schrikbre noodstorm moet bezworen
Door Goddelijke wonderkracht.

Of voelt ge u in dit woest geslinger
Uws ondanks, machtloos meêgesleurd;
Beseft ge, wiens ontzachbre vinger
De schepping uit haar naven beurt;
Ontwaart ge in u den Aldoordringer,
Den nacht- en nood- en helbedwinger,
Wiens lichtstraal aard en wolken scheurt;
Die één, en zonder mededinger,
Ook u Zijn zorgen waardig keurt?

Laat dan 't Heelal verwoesting loeien;
Wees kalm, en vraag niet; maar verbeid!
De golven die er om u vloeien,
De neevlen, om u uitgebreid,
De bliksemstralen die er gloeien,
De donders die de wolken schroeien,
Verzwelgen in de Oneindigheid,
En haasten 't slaken van de boeien;
Waarin gy om verlossing schreit.


Willem Bilderdijk (1756-1831)


Wat fijn zo'n meneer Elfri. Ik moet hier (godverdomme) altijd alles alleen doen! :mrgreen:

Maar zo erg is dat niet hoor, mijn lichtje schijnt evengoed. Goed genoeg voor een pikdonkere ruimte.

Ach jaaa, dat is ook zo! Laat mij een lichtend voorbeeld zijn! Dat kan ook heel goed vanuit deze hoek. :roll:
Panta rhei.

Laars
Berichten: 1739
Lid geworden op: za 03 april 2010, 15:49
Locatie: Noorden

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Laars » di 20 december 2011, 0:47

* schater *

Heb jij dat ook gedacht? Als een kaarsje in de nacht en dan je handen branden aan heet kaarsvet in een verdomde koude kerk!! Ze kunnen kinderen ook alles maar voorliegen, denk je dat je de wereld kan veroveren met een kaarsje in je handen!! Heerlijk Sehn, jij brengt iets kluunerigs in mij naar boven, zo fout als de hel, maar wat is er eigenlijk mis met foute mensen?? ...ut is zoals het is :D


Kunst

Wat we willen:
Momenten
Van helderheid
Of beter nog: van grote
Klaarheid

Schaars zijn die momenten
En ook nog goed verborgen

Zoeken heeft dus
Nauwelijks zin, maar
Vinden wel

De kunst is zo te leven
Dat het je overkomt

Die klaarheid, af en toe

Martin Bril
Onze eerste kus was in de schuur, hij miste mijn mond en raakte de muur.

Elfri

Re: * De virtuele kroeg voor slapelozen

Berichtdoor Elfri » di 20 december 2011, 16:13

Oh die Brilmans.. Martin Bril is al net zo fout als Kluun.. Je MOET wel van ze houden!
Nooit geweten dat er verschil in het botertje op ons hoofd kon zitten; helder of geklaard.

Lies, doe maar een lauwe thee, een bijzondere!
Even snel want ik heb weer eens de ren-en-vliegeritis. Haastige spoed is zelden goed

Ik kijk er morgen naar uit om de hele dag lekker bij de kaarsjes te kunnen blijven zitten.
Zou er bij de kaarsjes ook verschil zijn? Heldere of geklaarde kaarsen? In het lichtje dat zij produceren zit wel verschil. Een heldere kaars houdt ons wakker, geeft ons licht in de duisternis. Zou dat ook zo'n kaars zijn die de weg kan wijzen?
Een klarekaars is meer eentje van warmte zou ik zo denken. Maar misschien is dit interpretatief? Net als muziek overigens.

Arme Sehn.
Heb je de beltegoed nog gevonden? Ohja anders kon je Lies ook niet van de rel bellen :) Het arme Wiefke serveert van slag af zelfs appelpunten bij de thee! Het opruimen doe jij vandaag? Nee meneer Elfri is helaas niet te leen, daar begin ik niet meer aan. Maar hij wil je wel helpen want zo is hij nu eenmaal. Altijd behulpzaam, alleen nooit volgzaam en gelukkig maar.


Terug naar “Lezen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten